Menengic Agacı Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia perebinthus diye anılan Menengic; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kavesinin içinde kimyasal madde yoktur %100 doğaldır.
Menengiç Kahvesinin Faydaları
- Kafein içermez.
- Öksürüğü keser, balgam söktürür.
- Nefes açıcıdır, nefes darlığına iyi gelir.
- Antiseptik özelliği vardır, göğsü yumuşatır, solunum yollarına faydası vardır.
- Yaraları tedavi edici özelliği vardır.
- Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
- Ses tellerine iyi gelir.
- Solunum yollarına faydası vardır
- Mide ağrılarını dindirmeye yardımcı olur.
- Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır.
- Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile
kandaki kolesterolü düşürmeye kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
■594 kalori
■20,8 gr. protein
■51,6 gr. yağ
■16,4 gr. karbonhidrat
■0 kolesterol
■2 gr. lif
■500 mgr. fosfor
■136 mgr. kalsiyum
■7,3 mgr. demir
■1,020 mgr. potasyum
■158 mgr. magnezyum
■66 IU A vitamini
■0,62 mgr. B1 vitamini
■1,45 mgr. B2 vitamini
■0,4 mgr. B6 vitamini
■7 mgr. C vitamini
■5.2 mgr. E vitamini
Menengiç Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur % 100 doğaldı
Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı
Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi , hazır kahve tarzında da kullanılabilir.
Menengic Kahvesini Türk uslu pişirmek için
Cezveye her fincan için iki çay kaşığı kahve, istege göre şeker ilave edilip kısık ateşte bi iki taşım kaynatılır.
Bir süre bekledikten sonra servis yapılabilir.
Hazır Kahve Usulü Hazırlamak için
Her fincan için bir çay kaşığı kahve, iki çay kaşığı kahve kreması isteğe göre şeker ilave edilip üzerine
kaynar su koyarak karışıtılır. Bu hazırlanış biçimi pişirmeye göre daha kolay ve pratiktir.
Melengiç kahvesinin hazırlanması oldukça basittir, yöntemi ise Türk kahvesi gibidir. Fark olarak, su yerine süt kullanılması çok lezzetli bir sonuç verir
Cezveye her fincan için 1 tatlı kaşığı kahve, üstü süt ile tamamlanarak, isteğe göre şeker ilave edilip kısık ateşte bir iki taşım kaynatılır. Biraz bekledikten sonra servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder